CULTURA

Concert exclusiu de The Blues Brothers a Sant Feliu de Guíxols

El festival de la Porta Ferrada es desenvoluparà del 13 de juliol al 18 d'agost

The Blues Brothers © Atlantic Records
The Blues Brothers © Atlantic Records
Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava, acollirà la nova edició del festival de la Porta Ferrada al juliol i a l'agost. El llegendari grup americà The Blues Brothers hi actuarà el 5 d'agost.
La 56a edició del festival de la Porta Ferrada, que es desenvoluparà entre el 13 de juliol i el 18 d'agost a Sant Feliu de Guíxols, inclourà referències internacionals. El 5 d'agost hi actuarà The Original Blues Brothers Band , la banda americana glorificada el 1980 amb el film « The Blues Brothers », de John Landis, i la seva banda sonora a bastament promoguda aleshores. Els temes « Everybody needs somebody to love » i  « Sweet home Chicago » constaran a l'imprescindible setlist del flamejant grup, que està duent a terme una èsima gira mundial. Anteriorment, el festival de la Porta Ferrada programarà el saxofonista i compositor de funk i soul jazz Maceo Parker, el 21 de juliol. El dia 28 del mateix mes s'hi trobarà el famós cantant brasiler Caetano Veloso, fent costat als seus tres fills Moreno, Zeca et Tom Veloso. Diversos artistes catalans actuaran a l'escenari del festival, entre els quals hi haurà Txarango l'1 d'agost, Mazoni el dia 2, Joan Manuel Serrat  el dia 6 i Gerard Quintana el dia 12.

El festival de la Porta Ferrada, impulsat el 1958, és el festival d'estiu més antic de l'estat espanyol. Originalment es dedicava únicament a les músiques clàssiques, però amb el temps ha incoirporant altres estils, acollint els artistes Pat Metheny, Chick Corea, Al Di Meola, Youssou D'Dour, Barbara Hendricks, Jamie Cullum, UB40, Jordi Savall i Lluís Llach.

Web del festival: festivalportaferrada.cat

The Blues Brothers, « Everybody needs somebody », 1980.