ESPORT

El català Martin Fourcade és el francès més titulat de la història dels J.O. d'hivern

El conflentí s'imposa d'alguns centímetres en la mass start de biatló

Martin Fourcade © BIP Sports
Martin Fourcade © BIP Sports
Martin Fourcade, mestre del joc en matèria de biatló, l'esportista de La Llagona, a la comarca del Conflent, ha obtingut diumenge 18 de febrer la seva quarta medalla d'or als jocs olímpics d'hivern. Una prestació única per a un atleta de nacionalitat francesa.
Diumenge 18 de febrer, l'acabament de la mass start del biatló, que s'ha desenvolupat a Pyeongchang, a Corea del Sud, ha consagrat Martin Fourcade al nivell de ciutadà francès més titulat de la història dels Jocs Olímpics d'hivern. L'esportista fill de La Llagona, a la comarca nord-catalana del Conflent, ha guanyat l'última prova, llarga de 15 km, superant d'una simple sabata l'alemany Simon Schempp. Gràcies a aquesta molt lleugera diferència favorable, Martin Fourcade entra en la llegenda de l’esport francès, assolint quatre medalles d’or. L'esquiador Jean-Claude Killy, que feia figura de senya en aqueix àmbit, en virtut de la seva triple victòria als Jocs Olímpics d'hivern de Grenoble, el 1968, és d'ara endavant superat.

El 2014, només alguns centímetres havia faltat a Martin Fourcade, en ocasió de la mass start, per aconseguir el seu tercer títol olímpic, als J.O. de Sotchi. El campió català, nascut a Ceret tindrà tot juts 30 anys el proper mes de setembre.