MEDI AMBIENT

Un segell Pavelló Blau per a les platges de Polilles

Les aigües de Polilles tenen absoluta garantia de netedat

Platja de l'usina, Polilles, terme municipal de Portvendres © Laurent Dedies
Platja de l'usina, Polilles, terme municipal de Portvendres © Laurent Dedies
L'estratègia mediambiental de l'ajuntament de Portvendres és recompensada una vegada més, a conseqüència de la qualitat de les platges de Polilles.
Per sisè any consecutiu, la vila de Portvendres ha rebut el segell de prestigi Pavelló Blau. Aquesta distinció afecta les platges de l'usina i Bernardí, situades a l'ansa de Paulilles. No obstant això, les seues platges d'en Baus, de l'oli, del port, de l'espigó i del forat, no figuren a la classificació. La vila de la marenda, que gaudeix d'un impuls turístic i mediambiental importants, du a terme una política de neteja que sensibilitza els estiuejants a la tria de les deixalles, per tal de conservar aquest segell. Les burilles són proscrites de les platges i els recursos són estalviats. Aquesta estratègia prertén «limitar l’impacte de les activitats turístiques a medi ambient», destaca l’Ajuntament. Aqueix estiu, uns nous adhesius enganxats a  les dutxes incitaran els banyistes a estalviar l'aigua i a limitar l'ús de productes per rentar-se, nefastos per al medi marí.

El Pavelló blau, ecosegell atribuït anualment des de 1985 per la Fundació per a l'educació al medi ambient, al·ludeix enguany un conjunt de 173 municipis i 102 ports esportius francesos.