ECONOMIA

la Universitat de Perpinyà impulsa una campanya publicitària de xoc

El campus nord-català empra l'autoodi per provocar el públic

Perpinyà, avinguda Guynemer, 4 de maig de 2017 © La Clau
Perpinyà, avinguda Guynemer, 4 de maig de 2017 © La Clau
Una campanya publicitària memorable ha estat impulsada per la Universitat de Perpinyà, per tal de conscientitzar la ciutadania. El campus del Rosselló reivindica el seu valor i el seu dinamisme, amb eslògans voluntàriament negatius.
La Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) és el comanditari d'una campanya publicitària que no pot deixar ningú indiferent. «En el pitjor dels casos, hi ha la Universitat de Perpinyà», « Investigació a la Universitat de Perpinyà? Mitòman» i « La Universitat de Perpinyà = fracàs garantit» són els missatges d’aquesta operació gràfica, presentada en forma de cartells de 4X3 a la capital del Rosselló, des del 2 de maig. El president de l'establiment, Fabrice Lorente, només presentarà aquesta actuació de xoc el 9 de maig, en una trobada amb la premsa.

Foragitar els complexos, llestar el campus del Rosselló

Aquest mètode fort, dotat d'eslògans voluntàriament burlescos, fins i tot despectius, apunta a provocar els habitants de Catalunya del Nord, tot generant la seva presa de consciència. En efecte, el campus del Rosselló ha estat molt de temps evitat per les elits del territori, que li han preferit Montpeller, Tolosa de Llenguadoc o París. No obstant, s'ha convertit en un centre dinàmic, sota l'impuls del seu president Fabrice Lorente, que compleix el seu segon mandat. Una incubadora d'empreses i laboratoris científics reconeguts, que subratllen l'existència d'un pol de recerca a Catalunya del Nord, demostren que la UPVD ha guanyat qualitat i ja forma part dels campus importants.. La seva imatge, que s'ha anat restaurant amb paciència, és acompanyada des d'ara per l'hashtag #Universitésanspréjugés, emprat per la campanya. Amb un grafisme estratègicament auster, en blanc i negre, aquesta operació ha de generar una onada de matriculacions per al curs universitari 2017-2018.
© UPVD