MEDI AMBIENT

Banyuls, tercera vila més calenta de l'estat francès a l'agost

S'ha superat el rècord de la temperatura mitjana al món

Banyuls de la marenda, Rosselló © Argel 66
Banyuls de la marenda, Rosselló © Argel 66
El reescalfament climàtic s'observa al món sencer i també a Catalunya del Nord, on la temperatura mitjana assoleix un rècord de 24,8% aquest mes d'agost a Banyuls de la marenda.
El mes de juliol de 2016 ha estat el més calent de la història moderna, segons una informació comunicada el 17 d'agost per l'Agència oceànica i atmosfèrica americana (NOAA). Per catorzè mes consecutiu, un rècord mensual de calor ha estat superat al planeta, en un context de reescalfament climàtic generalitzat. Aquesta tendència global s'ha il·lustrat per una temperatura mitjana de 16,67 graus celsius, equivalent a 0,87°C per damunt de la mitjana del segle XX. Un pic a 52,5 graus celcius ha estat registrat a Kuwait, mentre que Bahrain ha aconseguit una mitjana de 36 graus.

Gairebé 25° a Banyuls

En la continuïtat, a les comarques de Perpinyà, aqueix agost de 2016 distingeix Banyuls de la marenda, on la temperatura mitjana ateny 24,8 graus des del començament del mes, segons Météo France. La vila d'en Maillol és la tercera en el podi francès, mentre que La Chappia, a Còrsega, és la localitat més calenta amb una mitjana de 25.6° graus, seguida per Ajaccio, amb 24,9°. Ordinàriament, a Banyuls, la temperatura de la primera quinzena d'agost varia entre 19.3° i 28.9°.