MEDI AMBIENT

El Rosselló tindrà 100 punts de càrrega per a cotxes elèctrics el 2018

L'empresa Révéo, filial de Bouygues, instal·larà la xarxa

© Energix
© Energix
L'engegada d'una xarxa de 100 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, prevista per a finals de 2017 a Catalunya del Nord, s'ajorna al 2018.
El gener passat, l'empresa Bouygues Énergies & Serveis va anunciar per finals de 2017 una xarxa de 100 fites de càrrega elèctrica a Catalunya del Nord. Aquesta informació seria un mercat públic adjudicat a la societat industrial propietària de TF1. Segons els darrers detalls, lliurats el 17 d'agost, aquest projecte és d'ara endavant presentat a través de la marca Révéo, desenvolupada per Bouygues. Els 100 punts, que s'acabaran d'instal·lar tots el 2018, permetran la recàrrega públic dels vehicles elèctrics i hibrids recarregables. Aqueixos punts d'avituallament energètic, de tipus accelerat, equivalent a 22 quilowatts, alimentaran els cotxes petits en 1h30 i els més grans en 5h per a un « ple » complet.

Endolls de Sant Esteve del monestir al Voló

La xarxa estarà exclusivament disponible exclusivament en planura del Rosselló, sobretot a Alénya, Argelès-sur-Mer, Bages, El Barcarès, Bom pàs, El Voló, Cabestany, Canet, Cànoes, Ceret, Clairà, Cotlliure, Elna, Illa, Perpinyà, Pià, Pollestres, Port-vendres, Prada, Ribesaltes, Sant-Cebrià, Santa Maria, Sant Esteve, Salelles, El Soler i Tuïr. Aquesta xarxa serà accessible dia i nit, cada dia de l'any sense interrupció. Aquest dispositiu és seguit per l'Agència del medi ambient i del domini de l'energia (Ademe) i el Sindicat Departamental d'Energies i d'Electricitat de Catalunya del Nord (SYDEEL 66).