ESPORT

Els Jocs Olímpics de Rio es preparen a Font-romeu

Els atletes Mohamed Farah i Taoufik Makhloufi llesten Catalunya del Nord

Mohamed Farah, corredor de fons © Yusuf Dahir
Mohamed Farah, corredor de fons © Yusuf Dahir
Discrets però determinats, cercant el resultat absoluta, diversos atletes internacionals es preparen per als JO. de Rio a Font-romeu.
Les comarques de Cerdanya i Capcir són apreciades en la preparació dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, com ho testifica la presència de molts atletes internacionals. Actualment, el corredor de fons Mohamed Farah, dit Mo Farah, somali naturalitzat britànic, fa una estada a Font-romeu. L'estació d'esports d'hivern de Catalunya del Nord, a 1800 m d'altitud, ha estat escollida per aquest doble campió olímpic del 5.000 i del 10.000 metres, com per l'algerià Taoufik Makhloufi, especialista del mig fons, també medallat olímpic.

El gran esdeveniment brasiler, que s'espera del 5 al 21 d'agost en presència de 10.500 atletes, veurà també la participació del triatleta francès Vincent Luis i dels seus compatriotes Yohann Diniz, especialista de la marxa atlètica i Mahiedine Mekhissi-Benabbad, especialista del 3.000 metres steeple. Tots tres aprofiten el Liceu climàtic de Font-romeu, la pista i les tanques del qual són motius per posar a prova unes prestacions úniques. Alguns d'entre ells perllonguen els entrenament a Matemala, acompanyats pels seus entrenadors i físios.