MEDI AMBIENT

Primers riscos d'allaus a Catalunya del Nord

Importants caigudes de neu sumades a ràfegues de vent

Coll de Pimorent, Cerdanya © CC BY-SA 3.0
Coll de Pimorent, Cerdanya © CC BY-SA 3.0
El primer episodi de temps hivernal conviden a la prudència els habitants de Cerdanya i Capcir així com els usuaris de les carreteres en general.
Arriba el primer episodi de tempesta de muntanya per a l'actual temporada a Catalunya del Nord. En les zones del Pimorent i de la comarca del Capcir, Météo France assenyala fortes precipitacions de neu entre aquest dimecres 25 de novembre i aquest dijous 26 de novembre. Aquestes caigudes representen un gruix d'entre 35 i 90 cm més amunt de 1500 m, el llindar del límit entre la pluja i la neu. Se sumen a un vent de Nord que bufa amb ràfegues fins a 100 km/h. Atès que la cobertura de neu es fa inestable nestable, el risc d’allau es considera alt fins a aquest dijous al vespre.

Des de Perpinyà, la prefectura de Catalunya del Nord recomana la «major prudència» i convida els usuaris a informar-se de les condicions de circulació a les comarques de Cerdanya i Capcir. El servidor vocal de la Cèl·lula de Vetlla Operacional i de Coordinació dels Explotadors de Carretera (CVOCER) s'actualitza regularment al número 04 68 38 12 05. Les informacions estan igualment disponibles a la pàgina web de la Direcció Interdepartamental de les Carreteres del Sud-Oest (DIRSO), www.dirso.fr.