ESPORT

L'USAP equipa els seus jugadors amb sistemes de GPS

© GPS search
© GPS search
Uns sistemes amb GPS embarcada en els jugadors de l'USAP permetran optimitzar les seves prestacions físiques. Aquesta tecnològica va ser autoritzada el 2010 per l'Internacional Rugby Board (IRB).
L'USAP ha anunciat aquest dilluns la col·locació d'un avenç tecnològic en els seus jugadors, ja a partit del partit que l'oposarà a Tarbes, aquest dijous 12 de novembre. Unes balises amb GPS instal·lades sota els cogots dels interessats permetran analitzar les prestacions individuals i col·lectives de l'equip, d'individualitzar la preparació física fins el grau de cansament dels jugadors. Serà també possible treballar en relació als desplaçaments, administrar millor els esforços de l'equip i incrementar les «exigències esportives». Aquesta eina estadística electrònica «ha sabut trobar el seu lloc en nombrosos clubs per comprendre millor la prestació de l'equip. És doncs naturalment que hem fet la tria de donar aquest camp d'acció al personal en plaça», avança el president de l'USAP, François Rivière.

Tecnologia autoritzada el 2010

El principi de les capses GPS aplicat al rugby s'ha assenyalat a França per primera vegada al mes de febrer de 2014, en ocasió del partit del Torneig del les VI nacions França-Anglaterra. L'Internacional Rugby Board (IRB) va autoritzar el seu ús el 2010, després d'una utilització limitada als entrenaments.