ESPORT

L'ex-USAP Dan Carter, millor jugador de rugby del món 2015

Dan Carter, Perpinyà, juny de 2009 / La Clau
Dan Carter, Perpinyà, juny de 2009 / La Clau
El mig d'obertura Dan Carter, que ha format part de la plantilla de l'USAP el 2008-2009, torna a ser el millor de rugby millor a XV del planeta segons la classificació World Rugby 2015.
El millor jugador de rugby a XV del món és decididament Dan Carter. Aquesta consagració del mig d'obertura neozelandès ha estat efectuada diumenge 1 de novembre al vespre. L’estrella, de la qual la integració a l’equip de l’USAP, el desembre de 2008, va ser interrompuda des del 31 de gener de 2009 a conseqüència d'una ruptura parcial del tendó d’Aquil·les, ha rebut els honors de la classificació World Rugby. Autor de 19 punts en la final de la Copa del món contra Austràlia, s’adjudica el trofeu per tercera vegada de la seva carrera, després d’una primera consagració el 2005 i una segona el 2012.

L'estrella no oblida els sang i or

Els amors que lliguen Dan Carter i Catalunya del Nord semblen no haver acabat. El maig de 2014, al moment de la relegació de l'USAP en Pro D2, el jugador assenyalava a la xarxa Instagram «És trist pensar que només fa cinc anys i que ara Perpinyà retrocedeix. Bona sort per a l'any vinent; Estic segur que tornaran a Top 14 molt ràpidament».