ESPORT

El XV de França ha arribat al Vallespir

El XV de França © FFR
El XV de França © FFR
Des d'aquest dissabte 8 d'agost, l'equip de França de rugby a XV fa un stage de 6 dies a Falgós, al terme municipal de Sant Llorenç de cerdans. Els «blaus» han arribat a l'aeroport de Perpinyà, abans de preparar el test-match del 15 d'agost contra el XV d'Anglaterra.
Respectant la tradiició estival, el XV de França ha recuperat l'aire pur, precisament a la comarca del Vallespir, aquest dissabte 8 d'agost, per seguir-hi un stage de 6 dies. Instal·lats a la zona de Falgós de Sant Llorenç de cerdans, els blaus portats pel seleccionador Philippe Saint-André fan una estada a 1100 metres d'altitud, com ja ho van fer entre altres el 2011. El curset, amb una durada de 6 dies, precedeix un partit de prova contra el XV d'Angleterra, dissabte 15 agost. L'arribada dels jugadors i del personal, cap a les 10:30 a l'aeroport de Perpinyà, ha mobilitzat alguns seguidors i ha justificat una sessió d'autògrafs. El trajecte, passant pel Voló i Ceret, fins Sant Llorenç de cerdans, s'han fet en autocar.

Atractiu de la muntanya catalana

Anteriorment, també a les alçades de Catalunya del Nord, el XV d'Escòcia ha organitzat un stage de preparació de la Copa del Món. Aquesta seqüència important s’ha desenvolupat al mes de juny al Centre Estatal d’Entrenament d'Altitud de Font-romeu.