ESPORT

La USAP recupera la històrica samarreta blava

La nova samarreta de l'a USAP © USAP 2015
La nova samarreta de l'a USAP © USAP 2015
Per retre homenatge als seus jugadors caiguts al front de  la Primera guerra mundial, l'USAP recupera els colors de la seva samarreta històrica, de color blau. Els jugadors empraran els colors de sang i d'or en els partits disputats a casa.
En previsió de l'obertura de la temporada 2015-2016, l'USAP ha presentat molt oficialment les seves noves samarretes, aquest dijous 6 agost a la seva nova botiga del voral Vauban de Perpinyà. Però el club n'ha revelat el disseny ja a inicis de tarda per Internet. Recupera la seva samarreta autèntica, de color blau dominant, conforme als tons emprats el 1919 per la Unió Esportiva Perpinyanenca, llavors procedent de la fusió entre l'Associació Esportiva Perpinyanenca (ASP) i l'Estadi Olímpic Perpinyanenc (SOP). En Aquell temps, el blau vingut del SOP retia homenatge als set jugadors caiguts al front de la guerra de 1914-1918.

1915-2015, homenatge al jugador Aimé Giral

Pouant en la memòria pròpia, l’equip vol subratllar aquest «període històric en què es va endur el 1914 el seu primer escut de Brenus gràcies al peu d’Aimé Giral, mort mesos més tard a la guerra», destaca refereix un comunicat. Per reblar el clau, l’equip de 2015-2016, serà la «Promoció Aimé Giral», 100 anys després de la mort de mig d'obertura, autèntica estrella del país. La samarreta blava s'emprarà a fora, amb un color nou, blau marí, símbol de la vestimenta dels soldats del començament de la primera guerra mundial i del fons de l'escut de la USAP. La samarreta vermella i groga, és a dir la senyera, es portarà en els partits jugats a casa.
El jugador Aimé Giral (1895-1915) / DR