La Clau
Èxit de DERBI 2015 Perpinyà, entre ciència i negoci

La conferència internacional DERBI organitzada a Perpinyà pel clúster del mateix nom, entre l’1 i el 3 de juliol, ha reunit més de 300 congressistes. Aquest esdeveniment que imbrica avenços tecnològics i estratègies econòmiques ha rebut la col·laboració de la Federació de Recerca sobre l’Energia Solar (FEDESOL) i del CNRS. Els professionals en energies renovables han intercanviat anàlisis sobre l’emmagatzematge tèrmic i elèctric i els sistemes alternatius. DERBI, que s’ha desenvolupat a la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD), també ha tractat el futur de les cèl·lules fotovoltaiques, el silici cristal·lí de les quals podrien competir els perovskites. Els «territoris interconnectats solars» han tingut cabuda en aquest 9è fòrum especialitzat, amb 130 entrevistes de networking.

Premis de la innovació al Rosselló

Amb motiu de DERBI 2015 s’ha lliurat tres premis simbolitzats per una obra d’art de l’artista Marc-André 2 Figueres autor del megarellotge solar de Perpinyà. El premi d’Innovació ha estat atorgat a Jean-Marc Joffroy, de l’empresa BoostHEAT, situada a Alés, autora d’una caldera revolucionària que divideix la factura energètica per dos. El trofeu d’Indústria s’ha entregat a Robert Guichet, president director de l’empresa Pyrescom, situada a Cànoes, al Rosselló, per als seus treballs sobre la «microelectrònica aplicada a la gestió de l’energia en la construcció», ens detalla DERBI. El premi Científic ha recompensat el perpinyanenc Xavier Py, del laboratori PROMES de l’UPVD, autor de treballs sobre l’emmagatzematge de l’energia solar de concentració i solar termodinàmica.

DERBI associa la ciència i l’empresa

El clúster DERBI coordina l’acció econòmica cap a la innovació, la recerca, la formació i la transferència de tecnologia, per afavorir la creació i el desenvolupament d’empreses en l’àmbit de les energies renovables aplicades a la construcció i la indústria. Treballa en l’eficàcia energètica aplicada als edificis, especialment en clima mediterrani, i a la indústria, a través de la gestió de les xarxes i l’emmagatzematge d’energia.

Comparteix

Icona de pantalla completa