MEDI AMBIENT

Pla canicular de nivell 2 i contaminació de l'aire per l'ozó a Perpinyà

© Gralondis
© Gralondis
Les fortes calors previstes a partir de dijous 2 de juliol i una contaminació de l'aire per l'ozó conviden la prefectura de Catalunya del nord a engegar el nivell 2 de prevenció de cara a la canícula.
La previsió de fortes calors imposa la col·locació d'un dispositiu especial a Catalunya del Nord. Aquest dilluns 29 de juny, la prefectura del territori ha pronunciat el pas al nivell 2 del pla departamental de canícula, en base a l'alça de les temperatures prevista a partir de dijous 2 de juliol i al llarg de la setmana vinent. Aquest fenomen meteorològic és associat a un episodi de contaminació de l’aire per l’ozó previst aquest dimarts 30 de juny a les comarques de Perpinyà. Aquest gas irritant «pot agreujar els efectes sanitaris deguts a les fortes calors», subratllen els serveis de l'Estat. El nivell 2 del pla canícula imposa una comunicació reforçada cap a a la població.

La contaminació de l'aire, generada per una afluència de partícules procedent de la regió de Barcelona conjugada a l'absència de vent, és paral·lelament objecte de l'obertura del llindar d'informació de l'estructura Air Llenguadoc-Rosselló. La prudència de cara al pic d'ozó afecta en particular la gent gran, les dones embarassades i la mainada més jove, que s'incita a limitar els seus esforços físics. També es recomana limitar l'ús dels vehicles de motor tradicional per mor d'evitar produir més contaminació.