MEDI AMBIENT

Ja es registra caloreta del mes de maig al Rosselló

© Astrosurf
© Astrosurf
Els dos primers cap de setmana de l'any s'han il·lustrat a part del Sud d'Europa amb temperatures poc ordinàries. Després d'un quasirècord de 20,2° el 3 de gener, aquest 10 gener ha propiciat fins a 19,2° de caloreta a Perpinyà.
Des de les primeres hores de l'any nou, el dissabte 3 gener, la temperatura va assolir un quasirècord de 20,2° a Perpinyà, fregant els 20,3° de 1875. La calor inhabitual s'ha reproduït aquest dissabte 10 de gener, amb 19,2° a la capital del Rosselló. Més precisament, les observacions del servei estatal de Météo France són efectuades a l'aeroport, al nord, parcialment situat al terme municipal de Ribesaltes. La dolçor, provocada per un aire relativament temperat que persisteix en altitud, produeix valors primaverals en les zones d'influència marítima. Segons destaquen els professionals, els 6 a 9°C registrats per damunt de les mitjanes de temporada produeixen un ambient propi d'un començament de maig i no d'un començament de gener.

La temperatura en temps real a Perpinyà és registrada pel servei Weather Channel. L'estació americana Méteo Perpinyà registra la temperatura al sud, des del barri del Molí de vent.