ESPORT

El Barça tornarà a votar aquest estiu per sanejar-se

Josep Maria Bertomeu, president del Barça © ACN
Josep Maria Bertomeu, president del Barça © ACN
La pressió s'ha fet massa forta en les esferes dirigents del Futbol Club Barcelona. Qüestionat, el president del club, Josep Maria Bertomeu, anuncia eleccions per al final de la temporada.
La tensió acumulada ha arribat a punts insuportables en els passadissos de la direcció del Futbol Club Barcelona. El mètode de gestió, el manàgement, és regularment criticat pels comentaristes i la derrota contra la Real Sociedad, diumenge 4 de gener, ha acabat fent desbordar el test. Aquest dimecres 7 de gener, en una roda de premsa, el president Josep Maria Bartomeu ha abordat la pregunta d'una renovació, o d'una moció de confiança. Convocarà eleccions al final de la temporada, per "rebaixar la tensió que viu el club". En el càrrec des de fa un any a conseqüència de la dimissió exprés de Sandro Rosell, el president discutit serà naturalment candidat a la pròpia successió. Reconeix haver vacil·lat a dimitir i demana un esperit de "responsabilitat i fair play" als seus futurs rivals, per no sacsejar excessivament la Casa Barça. La direcció actual del club continua manant fins al mes de juny, amb la urgència de la substituir el director esportiu Andoni Zubizarreta, destituït dilluns 5 de gener, mentre que el seu adjunt Carles Puyol abandonava el càrrec, per voluntat personal. La crisi gruny al Barça, que acumula resultats mediocres i ha d'afrontar la prohibició de reclutar aquest 2015, pronunciada per la FIFA, perquè ha sol·licitat jugadors menors d'edat. Segons Zubizarreta, Bertomeu té alguna responsabilitat en aquesta sanció.

Benedito i Laporta, candidats segurs

Les eleccions de la direcció del Barça ja es prefiguren amb Agustí Benedito, empresari del sector automòbil, ja candidat el 2010. El venciment és per a ell una "bona notícia" i reconeix: "si es presenta, Joan Laporta és el rival per derrotar". EL brillant Laporta, president del Barça de 2003 a 2006, anunciava en efecte, ja el 2013, la seva intenció de sol·licitar un nou mandat, segons el calendari regular, és a dir el 2016.