La Clau
Una urbanització de 1.300 habitants amenaça un bosc ancestral a Argelers

S’afegeix polèmica mediambiental a una altra, a Argelers de la marenda, on el projecte municipal d’ampliació del port hauria de generar un augment de l’erosió de la platja de Racó, situada al sud. Una petició dedicada supera els 12.700 simpatitzants i les intencions municipals van ser denunciades aquest estiu per diverses associacions de conservació de la natura. Algunes, de fora del municipi, són la garantia de no expressar, sota l’efecte de falsos nassos, rivalitats obscures amb el batlle, Antoine Parra. La qüestió que es planteja és la de la persistència de la construcció des dels anys 1960, si bé la problemàtica de la impermeabilització del sòl és ara entesa per l’Estat i els problemes de recursos hídrics s’acumulen.

483 habitatges substituiran un bosc multisecular?

Una nova situació delicada sorgeix a la vila, perquè el seu bosc de l’Aspre de la Sureda, situat a la zona oposada al sector portuari, hauria de ser substituït per una urbanització, singularment anomenada “Domaine des chênes vert”. Aquest nou barri de 1300 habitants és objecte d’una consulta pública fins al 15 de novembre, però ja s’hi estan fent les primeres operacions, com ho demostra la presència de maquinària de construcció.

Contra els nous abocaments de formigó i betum, el regidor municipal de l’oposició Charles Campigna denuncia la majoria, que justifica la urbanització evocant el Pla Local d’Urbanisme (PLU), com si aquest esquema fos un mandat d’una altra banda. “Deixeu d’acusar promotors, constructors, propietaris, en la urbanització galopant de la nostra ciutat (…) L’actual alcalde i la seva majoria són responsables i culpables de la urbanització d’Argelès”, assumeix l’escollit. Les regles del joc estan definides pels càrrecs electes, no es pateix la urbanització, sinó que s’escull, simplement es posa de manifest la sinceritat cap als habitants.

Desacord entre ex-amics socialistes

Per embolicar la troca, el 16 de gener de 2014 es va registrar la primera actuació administrativa oficial relativa a aquest projecte a la Conselleria de Medi Ambient. Aquest document, que es pot descarregar aquí, valida la sol·licitud del planificador de Montpeller GPM Aménagement. El projecte inclou “115 promocions individuals i 50 habitatges col·lectius”. Tanmateix, aleshores, Antoine Parra i Charles Campigna van seure en la mateixa majoria, socialista.

Contra la urbanització de “Chênes Verts” s’organitza una trobada familiar aquest diumenge 31 d’octubre a partir de les 10 del matí al bosc de l’Aspre de la Sureda.

Llegiu també :

Més de 10 000 firmes contre l’extensió de Port-Argelers

Comparteix

Icona de pantalla completa