Idioma
S’esperen 2000 alumnes per any a la gran escola de vins de Tuïr i Banyuls
Idioma

El primer centre regional de sumillers previst al setembre de 2022 a Tuir i Banyuls de la marenda promet convertir-se ràpidament en un lloc de referència europea i fins i tot mundial. La seva primera reentrada es beneficiarà de la presència de 200 estudiants, eventuals futurs ambaixadors del vi i la gastronomia del territori. Actualment s’està instal·lant l’establiment principal dins dels cellers Byrrh de Tuït, amb un laboratori de tast i un bar de mixologia. Al Mas Reig de Banyuls s’espera un emplaçament secundari, més enfocat a l’enoturisme.

S’estudiarà també els alcohols i la cervesa

Aqueix institut que té com a objectiu l’excel·lència està finançat per la regió “Occitanie” amb 1,4 milions d’euros. Oferirà una cinquantena de cursos de formació, una oferta excepcional que englobarà tota la cadena del vi, des de la producció fins a la comercialització, des del tast fins als maridatges, passant per la comercialització, la gestió i, per descomptat, la sumilleria. Entre els seus cursos de formació, tots classificats de gamma alta, aqueix indret singular donarà un lloc privilegiat al coneixement dels vins, els licors però també la cervesa.

Llegiu també:

Perpinyà ha de tenir una Escola 42 agrícola?

n definitiva, aqueix establiment acollirà 2.000 estudiants a l’any: joves titulats, sèniors, professionals o aficionats interessats a formar-se durant uns dies. Els oficis de sumiller en restaurants, comerciants de vins i professionals del vi es troben entre les oportunitats. Tots els els seus cursos de formació es consideren ja de gamma alta.

Llegiu també:

El Moscat de Nadal arribarà dijous 18 de novembre

Nou comentari