La Clau
La goleta Miguel Caldentey tornarà a navegar el 2024

La històrica goleta Miguel Caldentey, acollida pel port de Portvendres el maig de 2020, està veient l’inici de la seva última fase de restauració. Aquest vaixell mercant de 27,6 m, catalogat com a monument històric, va ser construït l’any 1916 a Palma de Mallorca. Destinat al transport de mercaderies amb Amèrica, va quedar reduït al cabotatge mediterrani sota la competència de la navegació a vapor.

A partir d’ara calen tres anys perquè la goleta pugui navegar i trobar les grans travessies a la Mediterrània i més enllà. Per fer-ho, l’1 d’octubre es va posar en marxa un projecte d’inserció professional a càrrec de Didier Lafond, president de la Unió Intermunicipal de Vocació Única (SIVU) Miguel Caldentey i André Mariotti, president de l’Associació Information Formation Emploi Côte Vermeille (IFE).

Els treballs a realitzar al Miguel Caldentey es refereixen a la fase d’armament del vaixell, és a dir, l’equipament interior, l’aparell i el motor. La tecnologia contemporània es fregarà amb la Història dins d’aquest “pailebot”. Aquest projecte de rehabilitació compta amb el suport de la Direcció Regional d’Afers Culturals “Occitanie”, la Regió “Occitanie”, el Departament dels Pirineus Orientals, els municipis de Port-Vendres i Argelès-sur-Mer, el Parc Natural Marí del Golf del Lleó. , la Cambra de Comerç i Indústria dels Pirineus Orientals, el port de Port-Vendres, la Fundació Patrimoni i el Crédit Agricole Sud Méditerranée. Hi ha oberta una campanya de crowdfunding per donar suport al projecte.

Llegiu també:

Subscripció per a l’equipament final de la goleta Miguel Caldentey

Comparteix

Icona de pantalla completa