La Clau
70 originals de Banksy s’exposen al Disseny Hub Barcelona

El misteriós grafiter Banksy és present a Barcelona a través de més de 70 originals, presentats aquest divendres 12 de novembre al Disseny Hub Barcelona. Aquesta singular exposició, composta amb préstecs de col·leccions privades, s’anomena “The art of protest”. Fins al 13 de març de 2022, permet descobrir creacions famoses de l’artista britànic. Segons el comissari d’aquesta exposició, Alexander Nachkebiya, aqueix esdeveniment pretén demostrar que Banksy és un artista “seriós”, que s’ha convertit en un “líder d’opinió”.

Les obres exposades tracten els temes universals de la globalització, la guerra, la lluita de classes, el consumisme, les religions, la crisi climàtica i el poder polític. Les personalitats escenificades o esgarrinxades són la reina d’Anglaterra, Lady Di, Kate Moss, John Travolta, Jesucrist i l’actor Samuel L. Jackson.

Anonimat ben conservat

Des de les seves primeres obres creades als anys 1990 pels carrers de Bristol, Banksy ha sabut protegir el seu anonimat. Tot i que la seva identitat continua sense conèixer-se, mentre la seva nacionalitat està identificada, Banksy és un artista que realitza, sota pseudònim, pintures amb plantilla als carrers. Aquestes obres, sovint antimilitaristes i anticapitalistes, han guanyat popularitat mundial.

Aqueix home d’uns quaranta anys podria ser Robert Del Naja, líder del grup Massive Attack, ell mateix grafiter i nascut a Bristol. També podria ser Jamie Hewlett, component del grup Gorillaz i il·lustrador de còmics. Una altra hipòtesi és que Banksy és Robin Gunningham, un artista de carrer que vivia a Bristol.

Lire aussi:

Les Déferlantes de Ceret tindran Black Eyed Peas, Angèle i DJ Snake al cartell

Comparteix

Icona de pantalla completa