Idioma
La Clau
Construeixen un aparcament anti-ecologista a Sant Esteve del monestir
Idioma

En contra de la tendència mundial, un futur aparcament generarà danys irreversibles al medi natural a Sant Esteve del monestir? Al municipi nord de Perpinyà, l’ajuntament acaba d’esborrar part de la pineda propera del Teatre de l’estany, tot i el pla urbanístic local (PLU), que demana “limitar la impermeabilització del sòl i garantir un tractament del paisatge de la unitat predial”, especifica la Federació per als espais naturals i el medi ambient (FRENE 66).

Una enèsima zona impermeabilitzada

L’organització perspicaç, en suport de l’associació Als Horts, amb seu a Sant Esteve, denuncia “una desforestació excessiva”. Recorda que les zones d’aparcament sense cobrir “s’han de dissenyar amb un paviment permeable” per facilitar la infiltració de pluja. Tot i això, el futur aparcament quedarà pavimentat. L’ajuntament té previst planta( 50 pins nous, com a compensació de la desforestació, però FRENE 66 considera que la lluita contra l’escalfament global “és la menor preocupació de l batlle”, Robert Vila, que també és el president de la metròpoli de Perpinyà Méditerranée.

Comparteix