La Clau
L’USAP s’imposa 20 a 16 enfront de Clermont en un veritable partit de fase final

L’USAP s’ha imposat aquesta tarda a la catedral d’Aimé Giral de cara a un equip de Clermont que podria tornar trobar el mes vinent en semifinal. Aquest verdader test per als dos equips, ja adversaris en les semifinals 2008, no era un partit de fase però n’ha cobrat tots els perfums, de tant aspre, atapeït i tens que ha estat. En una primera mitja part on les defenses han pres el pas sobre l’atac, només 4 puntades de peu cap al marcador han fet moure el resultat, oferint avantatge als alvernyesos, que fixaven el resultat de 9 a 6 a la pausa. Com sol passar sovint en les fases finals el joc s’ha aclarit en la segona mitja part, primer a través de Hume, per als catalans, que ha frisat l’assaig al minut 46. Ha calgut esperar el minut 61 per tal que Russell, el substitut per un dia del mig d’obertura Brock James, s’infiltrés del costat tancat, fent somiar els grocs, amb una victòria inèdita a la terra catalana. Però enguany, aquesta USAP no abandona res i recupera el seu retard a poc a poc, tranquil·lament, abans que el sang i or Burger marqui l’assaig de la victòria dels locals al minut 71. Aquesta USAP guanya fins i tot quan no és genial. L’equip conserva en qualsevol cas la primera plaça, quan falten dos partits abans del començament de la recta final abans de tocar l’escut, 54 anys després.