L’USAP recupera esperança a la Copa d’Europa superant el Benneton Treviso

L’USAP pretenia assolir una prestació positiva que sabia possible, i ho ha aconseguit. Aquest diumenge de tardor, en la tramuntana de l’estadi Aimé Giral de Perpinyà, els catalans han derrotat els italians de Treviso amb el resultat de 35 a 14, allunyant el record de 2009, quan la llur entrada a la Copa d’Europa va ser segada per una desfeta contra els mateixos defensors dels colors de Benetton. Aquesta partit ha arrencat verdaderament a la segona part, mentre que la primera s’ha conclòs 7-7. La part més rellevant, sense cap acció individual destacable, escau a Jérôme Porical, Britz, Boulogne, Chouly i Hume han fet el job, una mica més per a aquest últim, elegit com a home del partit després d’un assaig fonamental, el d’una igualació en el segon període, que ha precedit un ascens en el marcador. Aquesta victòria, amb bonus ofensiu, corona un partit irregular com pocs, indecís del costat usapista, on l’energia conqueridora ha alternat amb la vulnerabilitat. Treviso portava d’altra banda 14-7 en els primers minuts de la segona part, però l’augment de potència català ha estat insuflat per l’entrada a l’escenari de Mas, seguit per Freshwater i Guirado. Amb aquest buf d’aire fresc, en sentit primer i segon, l’USAP ocupa el segon lloc del seu grup, situant-se 6 punts darrera el líder, Leicester, vencedor de Llanelli 46 a 10.