L’USAP no encerta l’entrada a la Copa d’Europa

Aquest dissabte a la tarda, l’USAP s’ha inclinat 43 a 34 enfront dels Llanelli Scarlets, en el partit d’entrada en la Copa d’Europa. A través d’aquesta derrota sense ambigüitat, els catalans, manats 26 a 15 a la mitja part, han manifestat una dificultat crònica per entrar en el joc continental, malgrat ser col·locats de cara a un equip que no forma pas part dels més ben situats en matèria de resultats. La paradoxa d’aquesta entrada mal engiponada, els catalans regressen al país amb una punt de bonus de Gal·les, gràcies a cinc assaigs inscrits, és a dir un més que els gal·lesos. Granclaude, Candelon, Planté, Tonita i Chouly en són els autors, mentre que Porical ha aconseguit tres transformacions i una penalitat. Els catalans han realitzat un primer quart d’hora quasi-perfecte, il·lustrat per dos assaigs de Grandclaude, al minut 6, i Candelon, al minut 15, però la cohesió cercada per l’entrenador general, Jacques Brunel, n’ha fet via d’escapar-se de qualsevol lògica. De fet, l’USAP no s’ha pogut despartir de certa indisciplina, que li ha costat 15 punts a través de penalitats, entre els quals 12 punts a la primera mitja part, assegurats pel golejador internacional gal·lès Steven Jones, estrella de la nit. A l’inici de la H Cup anterior, l’USAP va patir també una derrota des del primer partit, enfront dels italians de Treviso, 9 a 8.