L’USAP ho encerta i jugarà la final del Top 14

L’USAP jugarà la final del Top 14 dissabte vinent enfront de Clermont després d’haver superat el Stade Français amb el resultat de 25 a 21, i 3 assaigs a 2. En un partit que feia flaire de pólvora de tantes enganxades que s’hi han produït entre catalans i parisencs la primera mitja part no entrarà pas en les annals del rugby. El joc ha estat confús, amb uns parisencs fidels a llurs costums, jugant la provocació. La llum ha vingut finalment dels 3/4 catalans, que a conseqüència d’una molt bona combinació amb dues redoblades i una reposició interior, han enviat Porical a prova entre els pilars al minut 24. A la mitja part el marcador era de 10 a 6 i totes les esperances eren autoritzades de cada band. La segona ha començat amb un ritme infernal i ja al minut 48 Maxime Mermoz, la revelació de l’any, ha sostret la pilota dels braços de Bergamasco en el descens d’una espelma, generant el segon assaig català. 20 a 6, l’afer semblava ben engiponat per als sang i or, però l’animal negre del Stade Français ha marcat un assaig dos minuts més tard, tornant en el partit. Això era sense comptar amb l’insostenible Mermoz que ha traspassat literalment la defensa, abans que Marty adreci una passada al peu en la zona de gol per a Candelon, que ha marcat l’assaig. Alguns minuts més tard, però, els parisencs, mai batuts, han tornat a marcar un darrer assaig que no ha estat prou. Els catalans són a un pas de la temporada històrica.