El primer partit del Top 14 disputat per l’USAP, oposada a l’ASM Clermont Alvèrnia, aquest divendres en un estadi Aimé Giral de Perpinyà ple de gom a gom, ha portat els catalans cap a un remake de la final el 29 de maig. Els jugadors de la USAP, òbviament envejosos, s’han sabut beneficiar del delit de Guilhem Guirado i Julien Candelon, per produir un marcador de 12 a 7 al descans. En una configuració força dominadora, els de Perpinyà havien apostat per l’estabilitat de llurs efectius, amb una articulació tècnica oferta al nouvingut Kevin Boulogne. Els de Clermont, amb falta de ritme, sense poder lligar realment cadascuna de llurs accions, han produït un joc per sota de llur potencial, mentre que el USAP ha garantit l’impacte. Una targeta vermella imposada al segona línia de Ceret Guillaume Vilaceca al minut 71 ha obert una seqüència de 14 jugadors contra 15, però una targeta groga ha arribat al camp de Clermont, a través de Vermeulen, 7 minuts més tard. Amb aquesta nova igualtat numèrica, després d’una penalitat magnífica de Porical, al minut 78, la victòria ha explotat en el camp català, 21-13, davant de 14.377 espectadors. Per fer memòria, la victòria del USAP enfront de Clermont, el 6 de juny 2009, va ser consagrada per un resultat de 22 a 13, abans de la victòria inversa, el 29 de maig de 2010, amb un marcador de 19 a 6.