L’USAP amb valor mereixia la victòria sobre Ospreys

Se l’anomenava indecisa i disminuïda per un pilot de ferits però l’USAP, sense mig d’obertura d’ofici i amb 4 ales en la línia de tres-quarts ha fet més que generar inquietud als gal·lesos dels Ospreys. Una defensa de ferro, amb la bona dosi d’agressivitat necessària en aquest nivell, ha permès als catalans dominar les tres quartes parts del partit sense perdre l’avantatge sinó a 15 minuts del final i continuant llur potencial perillós fins a l’acabament, com ara amb una obertura de Christophe Manas, que ha resultat enorme avui, i hauria hagut d’assolir un assaig. L’USAP s’inclina al final i en el joc de les penalitats 15 a 9. Què ha faltat avui? Res, sinó que l’obstacle major, més fort que la tramuntana, més fort que la neu, ha estat l’arbitratge de l’anglès Wayne Barnes, que s’hauria d’elegir com a home del partit ja que ha xiutat fins a 17 penalitats i ha tret 3 targetes grogues contra l’USAP, sols 6 penalitats contra els gal·lesos particularment agressius, que han estossat Marius Tincu al minut 20, sense sanció. L’àrbitre sobre s’ha «menjat» l’assaig de la victòria a les acaballes del matx xiulant a un avant de passa imaginària dels catalans. Segur que el club sang i or hauria de reclamar, sobretot en relació amb el cop de puny del pilar James. El partit de tornada podria ser ben calent.