L’USAP acaba arrencant la victòria al Biarritz Olímpic

El partit catalanobasc que ha oposat l’USAP al Biarritz Olímpic (BO), aquest divendres al vespre a l’Estadi Aguilera de Biarritz, s’ha conclòs al benefici dels convidats. Aquest encontre, que comptava per a la cinquena jornada del Top 14, era important per als dos clubs, ja que cadascun ambicionava pujar a la classificació general, i quedar seleccionat per a les fases finals, el maig de 2012. El partit, que s’ha iniciat des del tercer minut de joc amb una penalitat signada per Jérôme Porical, imitat al minut 6 per l’adversari Peyrelongue, aquest mateix replicat per Porical als minuts 10 i 14, ha estat profitosa per als catalans fins al minut 17. Però el BO ha aconseguit un assaig i ha trabucat la relació de forces, abans de superar els de Perpinyà al minut 29, 14 a 12. Passada la seua seqüència de lideratge, l’USAP ha sofert així una ofensiva basca en menys d’un quart d’hora, i ha declinat gradualment, malgrat l’èxit inicial.

El retorn al vestidor, amb un resultat de 21 a 12, ha precedit un segon període més somrient, debutada per un assaig de Damien Chouly, fruit d’una bonica coordinació amb Gavin Hume. Aquest increment dels números, per un resultat de 21 a 19, ha estat reafirmat per una transformació i una penalitat de l’ineludible Porical, a 25 metres, tot plegat obrint via cap a una verdadera resincronització dels homes del Rosselló. La lluita física i la influència psicològica, molt igualment repartides als dos camps, durant llargs minuts de tensió, ha acabat beneficiant definitivament els jugadors de Jacques Delmas, sobretot quan l’ala Armand Batlle ha aconseguit un assaig, a través d’una pilota de recuperació. Els catalans han conclòs jugant principalment en llurs deu metres, en una estratègia d’escut perfectament eficaç, prèvia a una victòria, 24-29, que significa llur primer èxit a fora des de l’inici de la temporada. A nivell simbòlic, es tracta de llur primera dominació per damunt dels de Biarritz, després de 14 derrotes apilonades des de la postguerra.

Prèviament a llur propera trobada, divendres 30 setembre a les 20:00 a l’Estadi Aimé Giral de Perpinyà, contra Agen l’USAP tindrà l’ocasió d’afinar el grup present a la gespa aquest divendres, al qual s’afegiran les tornades de Vilaceca i Tuilagi.