Les dones de l’USAP salven l’honor dels homes

Si l’USAP no ha aconseguit el doblat esperat, aquest dissabte a l’Estadi de França enfront de l’ASM Clermont-Alvèrnia, el club, en el sentit més ample de la paraula i de la seua estructura, s’ha ofert tanmateix una victòria impecable al nivell femení. En efecte, la final del Top 10 de rugby a XV femení, que va oposat l’USAP XV femenina amb Montpeller, s’ha acabat amb la consagració de les catalanes, amb el resultat de 26-5. Aquest matx, que ha tingut lloc a l’estadi Jean-Bouin de París, ha permès a les ex «noies de Toluges», convertide en part integrant de l’USAP en el transcurs de l’estiu 2009, de dominar tots els sectors del joc, sobretot la tuixa. La diferència usapista s’ha revelat des del primer període, entre altres accions a través de dues penalitats de Christelle Le Duff, seguides del primer assaig del partit, adjudicat al minut 29 per Fanny Horta, oferint una avança còmoda a les senyores de l’USAP, que han pogut desenrotllar el joc sense gran dificultat durant la segona part. Les catalanes, finalistes sense victòria, l’any passat, són altament acostumades al títol de campiones de França, que van assolir el 2004, 2005, 2006 i 2008.