La USAP és derrotada per Tolosa en un gran espectacle

L’USAP ha liderat el marcador abans de quedar superada, aquest dissabte a l’Stadium de Tolosa de Llenguadoc, enfront d’un poderós Estadi Toulousain, que s’ha adjudicat una victòria 38-29, en el marc de la 10a jornada del Top 14. El públic català comptava amb una victòria idèntica a la semifinal de 2009, però aquest partit de molt alta qualitat tècnica no ho ha permès. Els sang i or, amb un paquet eficient, han entrat més bé el el partit que els adversaris, assolint un 13-0 després de 22 minuts de joc, sobretot gràcies a un assaig eixorit de Mélé, elprimer del partit, al minut 13. Però no ha trigat a presentar-se la resposta contundent dels locals, malgrat una molt bona demostració de resistència de la defensa catalana. Imposant sovint el ritme, els campions d’Europa encara eren dominats 15-16 a la mitja part. Quan s’ha iniciat la segona, al minut 42, el tolosenc Kelleher ha tornat el regal a Mélé a través d’una penalitat a la mà, escapant-se i marcant un assaig, mofant-se de Candelon i Britz. El peu de Porical, autor de 16 punts, del quals quatre penalitats, en aquest partit, ha permès alçar el resultat 20-22 al minut 47. Tolosa ha pogut dominar definitivament, amb dues penalitats, poc abans que Planté hagi d’abandonar la gespa, després d’un placatge alt al minut 65. Gaudint de superioritat numèrica, els llenguadocians han empalmat els assaigs, mentre que els homes del Rosselló s’han pogut salvar a través d’un sol assaig, firmat per Vilaceca, al final del partit. Tolosa obté bonificació i lidera la classificació destronant el Ràcing, amb el qual l’USAP jugarà divendres a la nit.