El rugbi català encerta el cap de setmana

A XV o a XIII , més que mai les terres nord-catalanes marquen el rugbi de molt alt nivell. Primer amb l’USAP, que va guanyar dissabte 3 de maig un dels partits més important de la temporada, contra els bascos del Biarritz Olympique amb un marcador de 16 a 3. En motiu de la inauguració del seu estadi fetitxe totalment remodelat, l’equip perpinyanenc ha lliurat un combat magnífic en un ambient d’embriaguesa, superant en defensa l’especialista del gènere. Uns placatges ofensius de gran qualitat i el mig de melé Nicolas Durand que « se fa la maleta » per l’assaig de la temporada han alçat l’espectacle al nivell de la cartellera. A sis jornades abans de la fi, l’USAP, quart equip, a 8 punts del seu rival del dia, ha fet un gran pas cap a les semifinals del Top 14. Diumenge 4 de maig també van guanyar els Dragons Catalans, amb un resultat de 18 a 16 de cara als Harlequins RL. Encara que dominats fins a 6-16, al final els catalans van marcat dos assajos menys de deu minuts abans del final del partit, a mans del segona línia Julien Touxagas i el tres quart ala Justin Murphy. Així confirmen llur increïble classificació, en segona posició a la Superleague davant dels millors clubs del món, el Saint Helens, el Wigan o l’Hull. Amb una catalanitat guanyanadora, aqueixos dos clubs són els millors ambassadors de Catalunya a França i Angleterra.