El New York Times lloa la qualificació europea de l’USAP

Dijous passat, en la 17a jornada del Top 14, els seguidors del Biàrritz Olímpic van veure un atac català desfogat, assenyalat per la inscripció de tres assaigs en només 10 minuts. Semblava que s’anava perfilant una victòria bonificada, semblant a un tsunami, però el partit va resultar ser al final una petita onada fracassada sobre la costa basca. L’USAP, que gairebé tot el partit liderava el marcador, es va inclinar 21 a 23, i tindrà molt mal a consolar-se amb el punt de prima defensiva, que la deixa a deu punts del primer lloc qualificatiu per a les fases finals. No obstant això, l’USAP ha provocat múltiples remolins aqueixos. Sigui a la Rada de Toló, on des de diumenge 23 de gener, l’anunci d’un quart de final entre aqueixos dos públics molt mediterranis genera moltes expectacions, o a Barcelona, on la muntanya de Montjuïc acollirà el partit.

Però més sorprenent encara, de l’altre costat de l’Atlàntic les proeses europees de l’USAP no passen pas desapercebudes. En la seua edició del 23 de Gener, el prestigiós New York Times dedicac un article bastant llarg a les qualificacions per als quarts de final de l’H Cup, esmentant diverses vegades l’equip de Perpinyà. El rotatiu insisteix en l’assaig de Florian Cazenave, aquell que va donar la bonificació ofensiva, i explica la importància, per a la isdentitat catalana, de jugar un partit a Barcelona. Finalment s’hi evoca la sortida de Jacques Brunel, que va ser anunciada la setmana anterior al partit, el que permet acabar les ratlles dedicades a l’USAP amb la fórmule “an emotional week for Perpignan“.