La Clau
El Barça de bàsquet és campió de la Copa del Rei espanyola

Aquest diumenge, el Barça de bàsquet ha esqueixat el Real Madrid amb un marcador de 80 a 61, durant la final de la Copa del Rei espanyola, proclamant-se campió de la prova. Aquest partit ha atemorit Madrid, que no assolit foradar la defensa blaugrana i ha suportar el ritme català, en un espectacle de ritme intens, amb jugades ràpides que han generat sensacions compartides. El primer quart d’hora s’ha tancat a favor del Barcelona, 19-16, abans d’una continuació que ha creat sorpresa ja que els castellans han patit violents atacs catalans, amb una superioritat il·lustrada per Lorbek, que ha situat per primer cop el Barça amb deu punts d’avança, 30-20. La pressió barcelonista, manifestada per la confusió de les passades entre els jugadors del Madrid, ha permès tornar als vestidors amb unes xifres de 40-25. En tornar, el Barça ha assolit 20 punts per endavant, abans de mancar de doblar el marcador de Madrid, aconseguint un 64-37 al final del tercer quart. La part final ha donat xifres immòbils, si bé en el darrer minut els madrilenys han millorat resultat. En aquest partit, celebrat al pavelló del Bilbao Exhibition Center, la presència dels reis d’Espanya ha inspirat xiulades del públic, molt intenses durant la interpretació de l’himne nacional espanyol.