La Clau
Derrota de l’USAP a Baiona en el partit de la por

En aquest primer partit de recuperació post-Carter, l’USAP sols ha pot espigolar el punt de prima defensiva inclinant-se davant dels bascos de Baiona en plena resurreció, amb el resultat de 19 a 13. Handicapats per nombroses absències, els catalans han sofert molt al davant, sobretot a la mélé i a la tuixa, mentre que llur transisió inèdita, que associava Cusiter a la mélée i el jove trànsfuga parisenc Mieres a l’obertura, vuitè del nom enguany, ha penat a pesar damunt el joc. La primera mitja part ha quedat crispada i els dos equips s’han deixat amb un 9 a 6 a favor dels bascos, 3 penalitats a 2. La segona part ha començat amb una proesa personal de l’extrem català Julien Candelon al minut 45 arran d’una combinació, esborrant 3 defensors abans de marcar l’assaig. El partit ha continuat, però, amb el mateix ritme que la primera part, i els davants han restat ofegats per llurs adversaris. El rem baionès ha anat recuperant retard, i a desgrat de massa aproximacions ha desbloquejat la situació al minut 71 amb un assaig. Els sang i or semblaven decidits a reaccionar però una mala gestió no els ha permès tornar al davant. Cal destacar la sortida del jove Mieres per ferida, en el seu primer partit amb l’USAP. La propera cita serà dissabte 28 febrer a les 14h30 a Aimé Giral enfront de Montpeller.