Un FC Barcelona històric ha realitzat aquest dimecres a la nit la més bonica proesa de tota la història del club més que centenari, fent seua la victòria de la Lliga de Campions amb un suculent 2 a 0 enfront del Manchester United, després d’haver assolit prèviament la Copa del Rei i a la Lliga espanyola. En un partit de molt alt nivell, els catalans sols han patit en els primers minuts, abans que Samuel Eto’o obri el marcador al minut 9 en els 9 metres. Els de Mànxester, etabornits, no han reaccionat pas sinó a moments escassos durant la primera mitja part, mentre que la defensa blaugrana experimental, formada per Puyol-Piqué-Touré Silvinho ha sabut perfectament assumir els pocs assalts de la colla de Cristiano Ronaldo. La segona mitja part ha girat ràpidament a favor dels catalans, a conseqüència de tres ocasions franques entre les quals una per damunt de la barra, abans que el déu Messi marqui amb el cap el gol alliberador, arran d’un centre mil·limetrat de Xavi, al minut 70. El Barça ha estat més imponent que mai, aquest dimecres, com ho han demostrat Andrés Iniesta i el capità Carles Puyol, simplement enormes. Més enllà de tots els culés, és tot el poble català qui celebra aquesta nit la temporada històrica de l’era Joan Laporta-Josep Guardiola, amb joia intensa present a Barcelona, Girona, Figueres, i també Perpinyà.