El Barça, campió d’hivern, pot viure la temporada més bonica de tots els temps

El Barça no va mancar ahir al vespre l’oportunitat de garantir el seu estatut de campió de l’hivern guanyant el Vila-real, segon a dues victòries dels catalans, amb un resultat de 2 gols a 1. En un partit elèctric i un ritme de joc impressionant els blaugrana malgrat moltes ocasions i una intensitat de cada instant no van aconseguir distingir-se i els dos equips van regressar al vestidor amb un 0 a 0. Des del començament de la segona mitja part, però, els catalans van ser sorpresos per un gol de Cani arran d’una magnífica passada de Rossi per als aragonesos. Però aquell Barça no es va parar tan fàcilment i quan Messi i Xavi van engegar la màquina va ser irresistible. Keita va marcar així el gol de l’empat al minut 55, amb el cap, després d’un magnífic centre d’Alvés abans que el francès Thierry Henry no marqués el gol de la victòria 10 minuts més tard. En aquell moment i en resposta a l’expulsió del català Gerard Piqué al minut 73, Pep Guardiola va ser obligat de tornar a compondre la seua defensa i el partit es va fer estressant, amb un perill va ser palpable al gol de Valdès, per sort sense conseqüència. El Barça, amb 13 victòries en la primera fase del campionat i a més a més de ser campió d’hivern, estableix un rècord històric en el campionat espanyol. Només falten els títols per assegurar a l’equip la millora temporada de tots els temps.