La Clau
Europa Ecologia utilitza el sisme del Japó per apuntar la Catalunya del nord

Els ecologistes, absents en les darreres enquestes d’opinió i bastant discrets fins ara en la campanya de les eleccions cantonals, s’apoderen de la catàstrofe de la central nuclear de Daïchi, al Japó, per recuperar protagonisme. La principal formació ecologista, Europa Ecologia Els Verds (EELV), llança una crida per a un referèndum sobre el nuclear civil a França, i organitza aquest dimarts unes mobilitzacions espontànies, o “flash mobs“. Aqueixes accions, organitzades en senyal de solidaritat amb els japonesos, acompanyades amb eslògans de rebuig de l’energia nuclear, se celebra en grans places, com la Plaça de Catalunya del Perpinyà.

En un comunicat transmès aquest diumenge, EELV subratlla “la imperiosa necessitat de sortir progressivament del nuclear“, i posa de manifest els potencials de la Catalunya del nord, per mor de “reorientar la política energètica“. D’aquesta manera, els candidats ecologistes nord-catalans es comprometen a establir un pla energia clima departamental”, que inclouria unes quantes mesures contundents, com la instauració “d’un xec eco-renovacia per a les famílies“.

A l’espera de les eleccions, els Verds al poder intenten desenvolupar altres energies. Aquest és el cas d’Yves Pietrasanta, Vicepresident encarregat de la Sostenibilitat de la Regió Llenguadoc-Rosselló, també responsable de l’Agenda 21, que defensa la filera econòmica de les fustes. El suport global del Consell Regional assoleix 1.155.000 euros, dels quals més del 10% és destina a sis projectes de plataformes de proveïment de fustes per energia, mentre que el segell general “Sud de France” es podrà atorgar, obeint condicions específiques, a determinats productes de la filera.

Comparteix

Icona de pantalla completa