L’USAP frustra Dax guanyant 16 a 13 i lidera el campionat

L’USAP no ha pas brillat amb regularitat de joc aquesta tarda a Dax, en un matx obert sota una pluja a semalades que ha fet impossible el domini català al començament, permetent una pujada progressiva dels relegables abans una recuperació usapista a la part final. Els Daquesos han obert el marcador al minut 22 arran d’una penalitat, però tots dos equips han estat refrenats en les intencions d’anar al gra. Just abans de la mitja part, Dax s’ha garantit un break després d’una acció precisa dels seus davanters, que han passat un drop, manant 6-0 al descans. El segon període s’ha encetat amb la pèrdua del capità de Dax, Deniau, seguida immediatament per una reducció en la puntuació gràcies a Mermoz, de 6 a 3, abans d’igualar posicions amb un 6 a 6 al minut 60. Una pilota perduda, però, per Hume, i recuperada pel daquès Bornman, que ha aixafat en contra al minut 62, ha generat un 13 a 6. Afortunadament, Porical ha tingut la punteria ajustada només 9 minuts més tard, i l’USAP ha recuperat marcador, amb un 13 a 9, previ al seu lideratge. Un assaig de Farid Sid, al minut 71, ha estat transformat per Porical, adjudicant la victòria catalana amb un 16 a 13. Mitjançant la concessió de 4 punts d’avantatge a la classificació, l’USAP ara ocupa el primer lloc del Top 14, a l’espera del el xoc entre l’Stade Toulousain i l’Stade Français, demà a la nit.